Yritys

Saintex on suomalainen, vuonna 1948 perustettu perheyritys ja Suomen vanhin muovisaumaustehdas.

Kaikki sai alkunsa yhden miehen yrityksestä perustajan Olavi Sainion kotitalon alakerrasta Helsingin Nummelassa. Tänä päivänä Saintexin tehdas sijaitsee Kurkimäen teollisuustalossa, Itä-Helsingissä ja meillä on henkilöstöä noin 12-15 henkeä. Lisäksi teemme yhteistyötä erilaisten työpajojen ja työkeskusten kanssa tarjoamalla heille pakkaustöitä. Näin olemme tukemassa suuren joukon tukityöllistettävien ja kuntoutettavien työllistymistä Suomessa. Tällainen yhteiskuntavastuu on ollut yksi yrityksemme perusperiaatteita perustajan O. Sainion ajoista alkaen.

Toiminnan alussa valmistettiin muun muassa taskusadetakkeja, valokuvakansioita, puhelinmuistioita ja muovikansioita pankeille. Tänä päivänä tuotevalikoimamme on moninaisempi ja mukaan ovat tulleen esimerkiksi pehmo- ja jousiheijastimet. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme erikoistuneet erityisesti designheijastimien suunnitteluun ja valmistamiseen.

Avainlippu
Design from Finland
AAA-logo
Heijastinkauppa-logo
LifeSaver-logo

Saintexin historia

 

1948

 

Olavi Sainio aloittaa yritystoiminnan Helsingin Nummelassa. Tuotteet ovat mm. kynttilänpidikkeitä ja koiran talutushihnoja armeijan sodasta jääneistä ylijäämävöistä.

Vuoden 1948 loppupuolella O. Sainio perustaa toiminimellään muovisaumaustehtaan Helsingin Alppilaan. Tehdas valmistaa mm. erilaisia kansioita ja taskusadetakkeja samalla työllistäen muutamia työntekijöitä. O. Sainiosta tulee merkittävä muovisaumausalan kehittäjä sotien jälkeisessä Suomessa.

 

1960 – 1970 lukujen taitteessa

 

Yhtiömuoto vaihtuu toiminimestä kommandiittiyhtiöksi ja yrityksen nimi vaihtuu ollen nyt Ky O. Sainio & Co. Yritys valmistaa mm. valokuva-albumeja, vieraskirjoja ja puhelinmuistioita.

 

Vuosina 1988-1989

 

Yritys saa nykyisen yhtiömuotonsa ja samalla nimeksi tulee Saintex tehtaan valmistamien tuotteiden ja niiden tuotemerkin mukaisesti.

Olavi Sainio tuntee voimiensa ehtyvän ja myy yrityksen Saintexissa työskentelevälle Pekka Sankamolle. Pekka Sankamosta tulee Saintexin toimitusjohtaja. Vuosien varrella Sankamo kehittää yritystä ja sen valmistamia tuotteita mm. suunnittelemalla kokonaan uusia toimistotarvikkeita. Samalla hän kiinnittää huomiota työntekijöiden hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen.

 

2000 -luvun alussa

 

Saintex muuttaa nykyisiin toimitiloihin Helsingin Kurkimäkeen. Toimistotarvikkeiden lisäksi valmistetaan mm. pehmo- ja jousiheijastimia.

 

2003

 

Pekka Sankamon tytär Susanna Blomqvist tulee mukaan toimintaan ja osaomistajaksi ostaen Sankamon serkun osakekannan. Blomqvist ryhtyy kehittämään Saintexin heijastinpuolta ja ideoi mm. design heijastimet.

 

2013

 

Saintexin sukupolvi vaihtuu. Pekka Sankamo siirtyy ansaitulle eläkkeelle ja Susanna Blomqvististä tulee toimitusjohtaja ja omistaja.

 

2014

 

Saintexin tuotekehitys jatkuu ja yhteistyötä suomalaisten suunnittelijoiden kanssa laajennetaan enemmän myös kodin ja toimiston tuotteisiin. LifeSaverHelsinki -mallisto syntyy.

 

2015

 

Saintex heiluttaa lippuaan suomalaisen työ ja designin puolesta. Tavoitteena on toimia ja muuttua ajan mukana. Valmistaa tuotteita tämän päivän ihmisten tarpeisiin ja viedä tuotteita myös kansainvälisille markkinoille.

Susanna & Ben Blomqvist
Susanna & Ben Blomqvist