Valikko Sulje

Heijastin voi pelastaa. Onhan sinulla heijastin?

Hämärässä liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä on vaikea havaita. Heijastin auttaa autoilijaa havaitsemaan jalankulkijan jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin ilman heijastinta kulkevan.

Suomalainen älyheijastin

Heijastin on henkilösuojain, jonka valmistusta ja markkinointia säädellään Euroopassa omalla henkilösuojaindirektiivillä (CE-merkki). Suomessa heijastimien turvallisuutta valvoo TUKES.

Valmistamme yrityksille tilauksesta heijastinstandardin mukaiset  CE- hyväksytyt pehmo- ja jousiheijastimet. Suunnittelemme ja ideoimme heijastimet yhdessä asiakkaan kanssa. Erilaisia vaihtoehtoja on satoja ja värejä lähes rajattomasti heijastavuutta rajoittamatta. Ota yhteyttä niin ideoidaan ja tehdään yhdessä yrityksesi näköinen heijastin.

Riippuva heijastin kiinnitetään polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan ja näkymään sekä eteen että taakse. Autoilija havaitsee parhaiten tien puoleiselle sivulle kiinnitetyn heijastimen. Huomaathan, että erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia. Mitä useampi heijastin, sitä paremmin näyt pimeällä.

Asianmukaisen heijastimen myyntipakkauksesta löytyvät ainakin nämä tiedot:

CE-merkintä

EN 13356

Käyttöohjeet

Valmistaja

Tyyppitarkastuksen suorittanut taho

Ohjeistus heijastimen käytölle

Kaikki heijastimena myytävät heijastimet eivät välttämättä näy pimeässä. Tiesithän että heijastimen heijastavuusarvon tulee olla vähintään 400CIL?

Voit itse testata heijastimesi heijastavuutta pimeässä taskulampun avulla tai pyytää kaverisi avuksi. Standardi edellyttää lisäksi, että heijastimen heijastavan alueen pinta-alan tulee olla vähintään 15,6 cm2. Heijastimina saa myydä vain tuotteita, jotka täyttävät EN 13356 -jalankulkijaheijastinstandardin vaatimukset. Tämä edellyttää myös, että heijastimelle on löydyttävä aina käyttöohjeet. Olethan tarkkana, kun ostat heijastinta. Kaikki mikä kiiltää ei ole heijastavaa.