Blogi

Yhteistyö kannattaa aina

Wulff Yhtiöt Oyj:n kokemuksia Saintexista

 

Saintexin juhlavuosi on edennyt hienosti, ja juhlapäivä 23. elokuuta oli innostava ja yllätyksellinen. Yllättyneisyys oli suorastaan kuultavissa, kun Robotti-Pepper astui esiin sermien takaa. Naurua riitti, kun Pepper viihdytti yleisöä yhdessä Saintexin toimitusjohtajan Susanna Blomqvistin kanssa. Ken olisi uskonut, että Robottikin tietää ja osaa opastaa miten heijastin kuuluu laittaa.

70 vuotta on merkittävä ja hieno etappi. Siitä on kiitos meidän asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Emmehän olisi tässä ilman teitä.

Juhlavuoden kunniaksi meillä onkin ilo esittää Wulff Yhtiöt Oyj:n kokemuksia Saintexista.

 

Meidän työntekijä, Kari

Kuka: Kari
Työvuosia: 3

Leikkaajamestari Kari huolehtii siitä, että muun muassa painolla ja saumaajilla on kaikki tarpeelliset arkit saatavilla ja oikean kokoisina. Leikattavaa on paljon, sillä jo pelkästään yhden heijastimen valmistamiseen tarvitaan materiaalia jos toisenlaista.

Millintarkan leikkaamisen ohella Karin vastuulla on myös koneiden ylläpito ja isojen lavojen siirtely. Toisinaan myös suurien lavahyllyjen kasaaminen. Niin kuin moni Saintexin henkilökunnasta, Karikin lukeutuu yleismestaritaituriksi, joka on apuna siellä missä tarvitaan. Milloin tarvitaan apua laskemisessa, ja milloin jonkin korjauksessa; Kari auttaa. Karin päivä kuluu monenlaisten tehtävien parissa. Hyvät työkaverit ja viihtyisä työympäristö innostavat.

Kari mainitsee lempiheijastimekseen Puolustusvoimien ympyräheijastimen, jossa komeilee Hornet. Mieluinen heijastin on myös Suomen muotoinen heijastin.

 

 

Aurinkoa kesään

Saintex lähtee kesäloman viettoon, ja sulkee ovensa lomien ajaksi 9.7.-5.8.2018. Tuotantoseisokki ajoittuu viikolle 28-31.

Kuullaan taas elokuussa. Saintex toivottaa kaikille oikein rentouttavaa ja lämmintä kesää.

Meidän työntekijä, Juha

Kuka: Juha
Työvuosia: 6

Määrätietoisen varastomestarimme Juhan löytää kiireisen oloisena varaston puolelta. Hän kertoo, että hänen työpäivänsä koostuvat pitkälti kaikenlaisesta selvittelystä. Monitaiturin vastuulla on pääosin logistinen puoli: tavaran vastaanotto ja lähettäminen. Hän huolehtii siitä, että tuotteet lähtevät ajallaan, ja ovat myös oikein pakattu.

Alunperin Juha tuli töihin vain määräaikaisena leikkaamaan arkkeja ja muita tuotannon tarvitsemia materiaaleja kunnes armeija kutsui, ja työt saivat jäädä. Meillä on kuitenkin tapana ettei hyviä tekijöitä päästetä karkuun -ainakaan kovin helpolla- niin soi puhelin, ja Juha tuli takaisin.

Innostavinta Juhan työpäivissä on niiden monipuolisuus. Aina voi tulla jotain uutta ja yllättävää eteen. Hän siirtää vaikka isot lavahyllyt uuteen paikkaan, jotta tuotannon tilat pysyvät järjestyksessä. Monipuolisuudesta kertoo sekin, että on hänet nähty avustamassa saumaajia heijastimia saumaten. Mitäpä ei tarkka ja osaava Juha osaisi.

Saattaa olla, että Juha on työntekijöistämme ainoa, jolta ei löydy heijastinta. Vaan onneksi meidän heijastinvalikoima on niin laaja, että yhden jousiheijastimen Juha kuitenkin nappasi mukaansa. Se jääköön mysteeriksi menikö heijastin lopulta omaan käyttöön vai ei.

Meidän työntekijä, Ebba

Kuka: Ebba, tuotantotyöntekijä
Työvuosia: 20

Pisimpään Saintexilla työskennellyt moniosaaja  Ebba on nähnyt kenties isoimmat muutokset Saintexin tuotannon arjessa. Vaikka tälläkin hetkellä paljon tehdään käsin, Ebban aloittaessa esimerkiksi saumauskoneet olivat käsikäyttöisiä.

Ebba aloitti työt lähettämön puolella. Hänen tehtäviin kuului pääasiassa lähtevän puolen tuotteet. Ebba kertoo, että hänen aloittaessaan ei ollut tietokoneita, ja muun muassa kaikki lähettämön laputkin kirjoitettiin käsin. Muutos on ollut huomattava verrattuna tähän päivään. Ebba siirtyi avustamaan sesongin tuomassa kiireessä saumaamon puolelle. Lopulta lähettämön tehtävät jäivät vähemmälle, vaikka varaston puolella Ebbaa vielä näkeekin.

Ebba kertoo, että saumatessa ei riitä pelkkä laadun tarkkailu. On tunnettava koneet niin hyvin, että tietää niksit kuinka hioa laatu vieläkin paremmaksi. On tiedettävä mitä tehdä, jos ongelmia ilmenee. Vankalla ammattitaidolla Ebban työ sujuu jouhevasti ja nopeasti. Työn miellekyyttä lisää hyvä tiimi ja yhteistyö. Kehuttavan hyvästä ammattitaidosta kertoo jo sekin, että ehti Ebba kerran Saintexilta lähteä, mutta vaan kävi niin, että takaisinhan hänet haettiin.

Varsinaista suosikkiheijastinta Ebballa ei ole, mutta mieluisimpia ovat vanhempi design. Näistä esimerkiksi perhonen.

Meidän työntekijä, Ben

Kuka: Ben, myyntipäällikkö
Työvuosia: 14

Benin työpäivät muodostuvat niin rutiineista, yllätyksistä kuin haasteista ja hyvin vaihtelevista työtehtävistä. Milloin hän tilaa tehtaalle raaka-ainetta tai metsästää juuri oikeanlaista teippiä. Kokenut myyntimies hoitaa oikeastaan homman kuin homman. Vaikka saumauskoneella häntä ei vielä ole nähtykään. Päättäväinen ongelmienratkaisija, jolta tietoa ja apua voi saada tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja mitä hän ei osaisi, ainakin hän tietää mistä asiaan voi löytää ratkaisun. Haasteita on hyvä olla.

Vaikka Ben mieluusti tekee kaikkea mitä päivä ikinä tuo tullessaan, tärkeimpiä tehtäviä hänelle silti ovat myynti ja hinnoittelu. Hän laskee hinnat niin heijastimille kuin muillekin tuotteille. Ollessasi Benin asiakas, voit olla varma, että saat määrätietoista ja asiantuntavaa palvelua. Voisi sanoa, että ’just eikä melkein’.

Ben kertoo, että innostavaa hänen työssäään on hyvä porukka, jonka kanssa saa työskennellä. Asiakkaat tuovat hyviä haasteita yhtälailla kuin tuotantokin. Vaihtelevuus pitää työpäivät mielenkiintoisina. Ala on vanha, mutta meillä on vahva tahto kehittyä. Ben vielä toteaa, että mennään maltilla ja järkevästi eteenpäin.

Meidän monitaiturin matkassa roikkuu kaikken mieluiten jääkkiekkoseuran heijastin.

Suvulla on saumat 70 vuoden jälkeenkin

”Leaniin siirtyminen on ollut yksiä merkittäviä uudistuksia” Kertoo Saintexin toimitusjohtaja Susanna Blomqvist.

 

Juhlavuosi tuo mukanaan monenlaista mielenkiintoista tapahtumaa, mutta yhtä lailla juhlavuoteen sisältyy niitä käytännönkin asioita.

Leaniin siirtyminen on ollut yksiä merkittäviä uudistuksia, mikä on ollut positiivinen muutos meidän tuotannossa. Työt meillä etenevät entistä jouhevammin, ja mikä parasta henkilökunta viihtyy ja tiimityöskentely on hiottu huippuunsa.

Kouluttautuminen Leanin maailmaan ei ole ollut vain lyhyt perehdytys, vaan meille se on jatkuvasti läsnä oleva periaate. Meillä tuotteiden laatu, ja arvostus asiakasta kohtaan on prioriteetti numero yksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että haastamme jatkuvasti itsemme tekemään asiat entistä virtaviivaisemmin. Ihan pienilläkin muutoksilla on uskomattoman isot vaikutukset.

Hyvänä esimerkkinä on uuden ERP:in käyttöönotto, jonka avulla muun muassa minimoimme turhan työmäärän. Otamme uuden askeleen digitaalisuuteen, ja täyden hyödyn meidän kapasiteetistä.

2016 alkanut projekti TEKESin leader ohjelmassa toi mukanaan älyheijastimen. Digitaalisuus on entistä vahvemmin läsnä meidän tekemisessä. Meidän kuulumisia voi seurata niin Facebookista kuin Instagramistakin.

Uusi 25.5.2018 voimaan tuleva EU:n tietosuoja-asetus on myös meillä otettu onnistuneesti hallintaan.

Lisäksi juhlavuoteen on mahtunut pohdintaan asiakasarvon merkityksestä, ja miksi olemme olemassa. Emme voi pitää itsestään selvänä näinkin olennaisia asioita.
Tulemme olemaan mukana eri messuilla, ja myöhemmin juhlavuosi huipentuu asiakkaille ja sidosryhmille suunniteltuun juhlapäivään. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin.

Meidän työntekijä, Piia

Kuka: Piia, asiakkuuspäällikkö.
Työvuosia: 6

Piian työpäivät ovat hektisiä, ja mitä monipuolisimpia tehtäviä hallinnon, taloushallinnon, markkinoinnin ja myynnin saralla. Rautaisen ammattitaidon omaavaa asiakkuuspäällikköä eivät yllätä edes postissa tulleiden kirjekuorien sisältö. Kuin selvännäkijänä hän ennakolta tietää mitä mikäkin kuori sisältää. Piia on se henkilö, joka meillä vastaa muun muassa rahaliikenteestä, laskutuksesta, pääkäyttäjänroolista yrityksemme ERP:ssä, verkkokaupan ylläpidosta, ja yhteydenpidosta suunnittelijoihin ja asiakkaisiin. Jos jollain on ongelma, Piia tietää mitä tehdä tai kehen olla yhteydessä. Meidän idearikkaan ja monitaiturin käsialaa ovat myös useimpien heijastimien herkulliset ja innostavat nimet. Piian luovuus pääsee loistamaan hänen ideoidessaan ja suunnitellessaan yhdessä Susannan kanssa uusia heijastimia.

Piia kertoo mieluisimmiksi heijastimiksi Paola Suhosen suunnittelemat heijastimet. Hetken mietittyään Kitten ja Rusetti nousevat suosikeiksi. Kittenissä on paljon pieniä yksityiskohtia niin muotonsa kuin kuvansakin puolesta, mikä vetoaa häneen. Hän sanoo, että tuotteessa pitää olla jokin juju, että se innostaa. Yhtä lailla kuin hänen työnsäkin; siinä täytyy olla sellaista pikkutarkkaa työstämistä kuin luovaa tekemistäkin. Monipuolisuus ja vaihtelu tekevät Piian työpäivistä kivoja.

Saintex Oy:n väki

70 vuotta suomalaista työtä

Vuosi 2018 on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja sehän tarkoittaa, että Saintexilla päästään juhlimaan tänä vuonna pyöreitä vuosia. Jo 70 vuotta suomalaista työtä! Juhlavuoden kunniaksi on kaikkea kivaa tiedossa. Jopa Amin Asikainen kävi meillä Elixiriltä ja sai Susanna Blomqvistilta hyvän neuvon.

 

Enjoy Summer

Nautitaan kesästä!

On aika pian juhlistaa keskikesän juhlaa ja yötöntä yötä. Muistetaan nauttia kesästä eikä anneta säiden häiritä.

Tehtaamme tuotantoseisokki ja kesän aukioloajat

Tehtaamme tuotantoseisokki on tänä kesänä 10.7. – 6.8.2017. Tänä aikana tuotantomme toimii vain osittain tai on kokonaan ajettu alas kone- ja laitehuoltojen sekä kesälomien vuoksi. Lähettämömme ovet sulkevat perjantaina 7. heinäkuuta 2017 (kello 16), joka on samalla viimeinen tavaran toimitus-/ noutopäivä ennen lomia.

Tehtaamme käynnistyy ja toimintamme palaa ennalleen heti maanantaina 7. elokuuta 2017 klo 8.00.