Blogi

Meidän työntekijä, Ben

Kuka: Ben, myyntipäällikkö
Työvuosia: 14

Benin työpäivät muodostuvat niin rutiineista, yllätyksistä kuin haasteista ja hyvin vaihtelevista työtehtävistä. Milloin hän tilaa tehtaalle raaka-ainetta tai metsästää juuri oikeanlaista teippiä. Kokenut myyntimies hoitaa oikeastaan homman kuin homman. Vaikka saumauskoneella häntä ei vielä ole nähtykään. Päättäväinen ongelmienratkaisija, jolta tietoa ja apua voi saada tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja mitä hän ei osaisi, ainakin hän tietää mistä asiaan voi löytää ratkaisun. Haasteita on hyvä olla.

Vaikka Ben mieluusti tekee kaikkea mitä päivä ikinä tuo tullessaan, tärkeimpiä tehtäviä hänelle silti ovat myynti ja hinnoittelu. Hän laskee hinnat niin heijastimille kuin muillekin tuotteille. Ollessasi Benin asiakas, voit olla varma, että saat määrätietoista ja asiantuntavaa palvelua. Voisi sanoa, että ’just eikä melkein’.

Ben kertoo, että innostavaa hänen työssäään on hyvä porukka, jonka kanssa saa työskennellä. Asiakkaat tuovat hyviä haasteita yhtälailla kuin tuotantokin. Vaihtelevuus pitää työpäivät mielenkiintoisina. Ala on vanha, mutta meillä on vahva tahto kehittyä. Ben vielä toteaa, että mennään maltilla ja järkevästi eteenpäin.

Meidän monitaiturin matkassa roikkuu kaikken mieluiten jääkkiekkoseuran heijastin.

Suvulla on saumat 70 vuoden jälkeenkin

”Leaniin siirtyminen on ollut yksiä merkittäviä uudistuksia” Kertoo Saintexin toimitusjohtaja Susanna Blomqvist.

 

Juhlavuosi tuo mukanaan monenlaista mielenkiintoista tapahtumaa, mutta yhtä lailla juhlavuoteen sisältyy niitä käytännönkin asioita.

Leaniin siirtyminen on ollut yksiä merkittäviä uudistuksia, mikä on ollut positiivinen muutos meidän tuotannossa. Työt meillä etenevät entistä jouhevammin, ja mikä parasta henkilökunta viihtyy ja tiimityöskentely on hiottu huippuunsa.

Kouluttautuminen Leanin maailmaan ei ole ollut vain lyhyt perehdytys, vaan meille se on jatkuvasti läsnä oleva periaate. Meillä tuotteiden laatu, ja arvostus asiakasta kohtaan on prioriteetti numero yksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että haastamme jatkuvasti itsemme tekemään asiat entistä virtaviivaisemmin. Ihan pienilläkin muutoksilla on uskomattoman isot vaikutukset.

Hyvänä esimerkkinä on uuden ERP:in käyttöönotto, jonka avulla muun muassa minimoimme turhan työmäärän. Otamme uuden askeleen digitaalisuuteen, ja täyden hyödyn meidän kapasiteetistä.

2016 alkanut projekti TEKESin leader ohjelmassa toi mukanaan älyheijastimen. Digitaalisuus on entistä vahvemmin läsnä meidän tekemisessä. Meidän kuulumisia voi seurata niin Facebookista kuin Instagramistakin.

Uusi 25.5.2018 voimaan tuleva EU:n tietosuoja-asetus on myös meillä otettu onnistuneesti hallintaan.

Lisäksi juhlavuoteen on mahtunut pohdintaan asiakasarvon merkityksestä, ja miksi olemme olemassa. Emme voi pitää itsestään selvänä näinkin olennaisia asioita.
Tulemme olemaan mukana eri messuilla, ja myöhemmin juhlavuosi huipentuu asiakkaille ja sidosryhmille suunniteltuun juhlapäivään. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin.

Meidän työntekijä, Piia

Kuka: Piia, asiakkuuspäällikkö.
Työvuosia: 6

Piian työpäivät ovat hektisiä, ja mitä monipuolisimpia tehtäviä hallinnon, taloushallinnon, markkinoinnin ja myynnin saralla. Rautaisen ammattitaidon omaavaa asiakkuuspäällikköä eivät yllätä edes postissa tulleiden kirjekuorien sisältö. Kuin selvännäkijänä hän ennakolta tietää mitä mikäkin kuori sisältää. Piia on se henkilö, joka meillä vastaa muun muassa rahaliikenteestä, laskutuksesta, pääkäyttäjänroolista yrityksemme ERP:ssä, verkkokaupan ylläpidosta, ja yhteydenpidosta suunnittelijoihin ja asiakkaisiin. Jos jollain on ongelma, Piia tietää mitä tehdä tai kehen olla yhteydessä. Meidän idearikkaan ja monitaiturin käsialaa ovat myös useimpien heijastimien herkulliset ja innostavat nimet. Piian luovuus pääsee loistamaan hänen ideoidessaan ja suunnitellessaan yhdessä Susannan kanssa uusia heijastimia.

Piia kertoo mieluisimmiksi heijastimiksi Paola Suhosen suunnittelemat heijastimet. Hetken mietittyään Kitten ja Rusetti nousevat suosikeiksi. Kittenissä on paljon pieniä yksityiskohtia niin muotonsa kuin kuvansakin puolesta, mikä vetoaa häneen. Hän sanoo, että tuotteessa pitää olla jokin juju, että se innostaa. Yhtä lailla kuin hänen työnsäkin; siinä täytyy olla sellaista pikkutarkkaa työstämistä kuin luovaa tekemistäkin. Monipuolisuus ja vaihtelu tekevät Piian työpäivistä kivoja.

Saintex Oy:n väki

70 vuotta suomalaista työtä

Vuosi 2018 on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja sehän tarkoittaa, että Saintexilla päästään juhlimaan tänä vuonna pyöreitä vuosia. Jo 70 vuotta suomalaista työtä! Juhlavuoden kunniaksi on kaikkea kivaa tiedossa. Jopa Amin Asikainen kävi meillä Elixiriltä ja sai Susanna Blomqvistilta hyvän neuvon.

 

Enjoy Summer

Nautitaan kesästä!

On aika pian juhlistaa keskikesän juhlaa ja yötöntä yötä. Muistetaan nauttia kesästä eikä anneta säiden häiritä.

Tehtaamme tuotantoseisokki ja kesän aukioloajat

Tehtaamme tuotantoseisokki on tänä kesänä 10.7. – 6.8.2017. Tänä aikana tuotantomme toimii vain osittain tai on kokonaan ajettu alas kone- ja laitehuoltojen sekä kesälomien vuoksi. Lähettämömme ovet sulkevat perjantaina 7. heinäkuuta 2017 (kello 16), joka on samalla viimeinen tavaran toimitus-/ noutopäivä ennen lomia.

Tehtaamme käynnistyy ja toimintamme palaa ennalleen heti maanantaina 7. elokuuta 2017 klo 8.00.

 

Suomalaisella osaamisella ja yhteistyöllä

EK, Elinkeinoelämän keskusliitto juhlistaa 100 -vuotiasta Suomea ”Seuraavan sadan vuoden tekijät” -teemalla. Ajatuksena on, että uudistuminen on avainsana. Aiheen tiimoilta tehtiin Perkele -video, jossa myös Saintex pääsi näyttämään omaa osaamistaan. Katso video tästä:

 

 

Pallotuoli -heijastin design Eero Aarnio

100 hyvää Suomesta, äänestäminen käynnistyy 15.2.2017

On aika valita ne 100 tuotetta tai palvelua, jotka saavat Suomi 100 -merkin käyttöoikeuden vuoden 2017 ajaksi

 

Suomi 100

  

Me, Saintex Oy olemme mukana äänestyksessä Eero Aarnion Pallotuoli -heijastimella. Äänestäminen alkaa keskiviikkona 15.2.2017 klo 9.00! Käy antamassa äänesi tästä linkistä: https://100hyvaasuomesta.fi/

Äänestää voi vain kerran, joten kannattaa miettiä tarkkaan, mikä tuote tai palvelu mielestäsi on Suomi 100 -tunnuksen arvoinen. Nopeus on valttia, sillä äänestys sulkeutuu, kun sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua on saanut sata ääntä. Äänestysaikaa on pisimmillään 28.2.2017 klo 24 saakka.

 

Mikä 100 hyvää Suomesta ja mitä kriteereitä tuotteen tai palvelun on täytettävä?

 

Suomen itsenäistymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi halutaan antaa tunnustusta suomalaiselle osaamiselle. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Suomen yrittäjä- ja elinkeinoelämän järjestöjen kanssa. Myös Suomi 100 -alueorganisaatiot ovat tiiviisti mukana.

Tuotteet tai palvelut, jotka ovat mukana äänestyksessä ovat kokonaan uusia tai selkeästi uusia versioita olemassa olevista tuotteista tai palveluista sekä niiden tarinat tai taustat perustelevat valinnan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tuotteeksi. Nämä tuotteet tai palvelut eivät loukkaa aiemmin myönnettyjä kaupallisia oikeuksia Suomi 100 -yritysyhteistyön kokonaisuudessa, eivätkä myöskään kolmannen osapuolen omistus- tai immateriaalioikeuksia, eivätkä ne ole lain tai hyvien tapojen vastaisia.

100 hyvää Suomesta -valinta tapahtuu avoimella yleisöäänestyksellä. Tuotteita voi äänestää ajalla 15.2.–28.2.2017 verkossa osoitteessa 100hyvaasuomesta.fi. Ensimmäiset 100 yritystä, jotka ovat saaneet 100 ääntä, saavat tunnuksen käyttöoikeuden hakemalleen tuotteelle tai palvelulle. Lisätietoja osoitteesta https://100hyvaasuomesta.fi/yhteystiedot/

 

 

Factory and office is closed under holidays.

Nyt viimeistään on aika sytyttää kaamosvalot

Eletään vuoden pimeintä aikaa. On aika sytyttää kaamosvalot ja samalla alkaa valmistaulua vuoden päätökseen.

 

Tehtaamme joulunajan aukioloajat

Joulun ja vuodenvaihteen välisenä aikana 23.12.2016 – 1.1.2017 suoritamme tehtaassamme kone- ja laitehuoltoja, ja tehtaamme on tämän vuoksi suljettuna. Lähettämömme ovet sulkevat ennen joulua 22.12.2016 (kello 16), joka on samalla vuoden viimeinen tavaran toimitus-/ noutopäivä.

Tehtaamme käynnistyy ja toimintamme palaa ennalleen heti maanantaina 2. tammikuuta 2017 klo 8.00.

 

 

 

 

Metsä ja Pallot

Designparkkikiekoilla ilmettä pysäköintiin

Avainlippu -merkki kertoo alkuperän

Suomalaisten, nuorten suunnittelijoiden design tuo piristystä arkisiin asioihin, kuten nyt myös pysäköintiin. Suomessa suunnitellut designparkkikiekot valmistetaan myös täällä Suomessa. Designparkkikiekoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu -merkki!

Liikenne- ja viestintäministeriön säädökset parkkikiekon ulkomuodosta ja värityksestä muuttuivat vuoden 2015 lopulla. Tämän vuoksi aiemmin niin jäykähköstä ja normien sanelemasta pysäköinnistä voi nyt tehdä himpun verran värikkäänpää ja rennompaa. Me otimme täällä Saintexissa kaiken ilon irti ja sonnustimme parkkikiekot suomalaiseen makuun sopivilla kuoseilla. Kutsuimme kuosien suunnitteluun mukaan suomalaisia nuoria suunnittelijoita. Nimistä mainittakoon mm. Saana ja Olli sekä Hanna-Riikka Heikkilä. Lopputulos on ihastuttava!

 

Yrityksille parkkikiekot omalla designilla

Toteutamme yrityksille parkkikiekkoja heidän omalla designillaan. Myyjämme antavat mielellään lisätietoja.

 

 

LEAN -opus

Saintexin LEAN -matka on alkanut

Kuluneella viikolla hengähdettiin hetkeksi ja matkasimme koko porukalla sorvin äärestä merelliseen ympäristöön Hotelli Rantapuistoon, Vuosaareen, jossa meidät johdateltiin LEAN -filosofian pariin. Yhdessä määrittelimme tavoitteemme ja innolla tartuimme projektiin, projektiin joka vie Saintexia eteenpäin tässä muuttuvassa maailmassa.

 

Matka on alkanut

Aurinkoisena kesäpäivänä, tiistaina 14.6.2016 hyppäsimme lounaan jälkeen autoon ja hurautimme Hotelli Rantapuistoon. Siellä meidät vastaan otti Lean5 Europen Teemu, Tero ja Kari, jotka olivat luvanneet opastaa meidät LEAN -filosofian maailmaan. Meille kerrottiin työnvirtausta haittaavista turhuuksista. Teimme yhdessä harjoituksia ja oivalsimme asioita. Yhdessä totesimme, että LEAN:in avulla voisimme tehdä työnteosta mielekkäämpää. Teemme vain oikeita asioita järkevällä tavalla, lopetamme turhan juoksemisen ja keskitymme ottamaan vain rauhallisia sekä merkityksellisiä askeleita. Tehokkaan iltapäivän päätteeksi meillä kaikilla oli suu hymyssä ja olo innostunut. Loppuviikosta olemme jo alkaneet rantauttaa LEAN -ajattelua tekemiseemme.

 

Mikä ihmeen LEAN?

 

LEAN on lyhykäisyydessään johtamisfilosofia, joka keskittyy turhuuksien eli tuottamattomien toimintojen vähentämiseen. Turhuuksien poistamisella voidaan lyhentää tuotannon läpimenoaikoja, vähentää kustannuksia ja parantaa asiakastyytyväisyyttä sekä henkilökunnan työtyytyväisyyttä. Lisää LEANista voi lukea esimerkiksi Suomen Lean -yhdistyksen sivuilta http://www.leanyhdistys.fi/

 

Olemme avoimia muutoksille. LEAN -matka jatkuu..